طريقة عمل الهاش براون المقرمشة والذيذة
_____________________________________________
اكيد كلنا عارفين ان مطبخ المطاعم ملئ بالاختراعات والمفاجئات والاكلات الذيذة لكن لازم نبقى متأكدين ان مفيش حاجة صعبة ولا مستحيلة على البنوتة العربية
اثناء بحثى على الانترنت وجدت وصفات عديدة لطريقة الهاش براون منهم من يبشرون البطاطس ومنهم من يضيف دقيق و بيض واحيانا يضيفون بصل لكنها لا تمت للواقع بصلة فاذا جربتى هذة الوصفات سينتج لكى فى النهاية اقراص عجة وليس هاش براون اليوم جئت لكم بطريقة عمل الهاش براون بالصور والطريقة سهله جدااااااااااااااااا .
اولا : المقادير
- نصف كيلو بطاطس مسلوقة
- ملح
- فلفل
- كيس من مرق الدجاج الفورى
- زيت غزير للقلى
ثانيا : الطريقة
- تفرم البطاطس المسلوقة بالسكين او بمخرطة الملوخية الى مكعبات صغيرة جدا فى الحجم
- ضعى الملح و الفلفل و المرق الفورى على البطاطس المفرومة ثم اخلطيهم جيدا باليد
- حضرى ورق زبدة و نشابة و قطاعة
- ضعي نصف كمية البطاطس على ورقة زبدة لتجنب الالتصاق
- غطى البطاطس بورقة اخرى من ورق الزبدة لتستطيعى فردها بسهولة ثم افرديها مثل العجين ثم ابدئى التقطيع بالقطاعة التى تريديها
- قومى بتجميد البطاطس فى الفريزر بحيث يفصل بين الواحدة والاخرى قطع من الاكياس لحين الاستخدام او قومى بقلى البطاطس فى زيت غزير ( مهم ) لتصبح مقرمشة كما بالصورة
السعرات الحرارية لقطعة واحدة كبيرة الحجم ( 100 جرام ) = 200 سعر حرارى
السعرات الحرارية لقطعة واحدة صغيرة الحجم ( 60 جرام ) = 120 سعر حرارى
نصائح للمحافظة على الوزن اثناء تناول الوصفة
_____________________________________________
اكيد كلنا عارفين ان مطبخ المطاعم ملئ بالاختراعات والمفاجئات والاكلات الذيذة لكن لازم نبقى متأكدين ان مفيش حاجة صعبة ولا مستحيلة على البنوتة العربية
اثناء بحثى على الانترنت وجدت وصفات عديدة لطريقة الهاش براون منهم من يبشرون البطاطس ومنهم من يضيف دقيق و بيض واحيانا يضيفون بصل لكنها لا تمت للواقع بصلة فاذا جربتى هذة الوصفات سينتج لكى فى النهاية اقراص عجة وليس هاش براون اليوم جئت لكم بطريقة عمل الهاش براون بالصور والطريقة سهله جدااااااااااااااااا .
اولا : المقادير
- نصف كيلو بطاطس مسلوقة
- ملح
- فلفل
- كيس من مرق الدجاج الفورى
- زيت غزير للقلى
ثانيا : الطريقة
- تفرم البطاطس المسلوقة بالسكين او بمخرطة الملوخية الى مكعبات صغيرة جدا فى الحجم
- ضعى الملح و الفلفل و المرق الفورى على البطاطس المفرومة ثم اخلطيهم جيدا باليد
- حضرى ورق زبدة و نشابة و قطاعة
- ضعي نصف كمية البطاطس على ورقة زبدة لتجنب الالتصاق
- غطى البطاطس بورقة اخرى من ورق الزبدة لتستطيعى فردها بسهولة ثم افرديها مثل العجين ثم ابدئى التقطيع بالقطاعة التى تريديها
السعرات الحرارية لقطعة واحدة كبيرة الحجم ( 100 جرام ) = 200 سعر حرارى
السعرات الحرارية لقطعة واحدة صغيرة الحجم ( 60 جرام ) = 120 سعر حرارى
نصائح للمحافظة على الوزن اثناء تناول الوصفة
- تناوليها مع بروتين وسلطة خضراء وتجنبى النشويات الاخرى فى نفس اليوم لاتنسى ان البطاطس من النشويات
- حاولى ان تمارسى احدى رياضة المشى او الجرى عند بلوغك الحد الاعلى للسعرات الحرارية اليومية للتخلصى من السعرات الزائدة عن 1200 سعر حرارى فى اليوم الواحد
- تناولى هذة الوصفة او غيرها قبل خلودك للنوم بـ 3 ساعات على الاقل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق