الثلاثاء، 18 نوفمبر 2014

اعملى شيش طاووك المحترفين بطريقة سهله جدااااااااااا + الصور + السعرات الحرارية

الشيش طاووك من اسهل الاكلات اللى ممكن تتعلميها وحتى لو كنتى مبتدئة هتظهرى بيها من المحترفين





اولا المقادير :


  • نصف كيلو صدور دجاج مقطع الى مكعبات
  • نصف كوب زبادى
  • عصير بصل
  • 2 ملعقة معجون طماطم ( ممكن نستبدله بكاتشب )
  • بهارات ( ملح - فلفل- شطة - بابريكا - قرفة )
  • 2 فص ثوم مفروم
  • ملعقة صويا صوص
  • 2 ملعقة زيت
  • مكعبات من الطماطم
  • مكعبات من البصل
  • مكعبات من الفلفل الاخضر ويمكنك ان تنوعى بين الوان الفلفل المختلفة
  • لا تنسى اسياخ الخشب


ثانيا الطريقة


  1. امزجى التتبيلة المكونة من ( الزبادى و عصير البصل و معجون الطماطم و البهارات و الثوم و الصويا صوص و الزيت ) واخلطيهم جيدا بالمضرب اليدوى
  2. ضعى التتبيلة على مكعبات الفراخ وقلبى جيدا واتركيها فى الثلاجة من 3 ساعات كحد ادنى الى 24 ساعة كحد اقصى
  3. قومى بتجميع الاسياخ بوضع قطعة فراخ بعدها قطعة طماطم بعدها بصل بعدها فلفل وهكذا حتى يمتلئ السيخ
  4. قومى بتسخين الشواية جيدا ثم ضعى عليها اسياخ الشيش طاووك وقلبى الاسياخ من وقت لاخر
  5. ضعى الاسياخ فى صينية وضعيها فى الفرن حتى يكتمل النضج وقدميها




السعرات الحرارية لكل سيخ شيش طاووك 100 جرام = 127 سعر حرارى



نصائح للمحافظة على الوزن 


2 سيخ شيش طاووك يقدم مع سلطة خضراء و ربع رغيف خبز اسمر او شريحة توست اسمر او 6 ملاعق مكرونة او 6 ملاعق ارز = 404 سعر حرارى 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق